Acum cateva saptamani, Presedintele Barack Obama l-a criticat pe rapperul american, Common, din cauza unei poezii despre Casa Alba. Acum roata se intoarce: Un alt rapper american il ataca pe seful SUA pentru prea mare toleranta acordata strainilor aka terorism.

Intr-un interviu pentru CBS News, in cadrul show-ului "What's Trending", Lupe Fiasco, un rapper original din Chicago, cunoscut pentru constiinta sa sociala si pentru versurile cu morala politica, a avut de spus cateva "cuvinte grele" la adresa presedintelui care-i conduce tara natala.

"In lupta impotriva terorismului, in opinia mea, Obama este cel mai mare terorist", i-a declarat Lupe gazdei emisiunii Shira Lazar.

Apoi a continuat explicandu-si declaratia destul de dura: "Eu ma chinui sa lupt cu terorismul care cauzeaza la randu-i alte forme de terorism. Stii, sursa terorismului este tocmai seria de lucruri pe care Guvernul american le permite sa se intample, iar tocmai relatiile externe pe care le avem in diferite tari ii inspira pe oameni sa devina teroristi. Si e usor pentru noi fiindca-i doar vorba de petrol".


  • Remarca este tocmai ecoul versurilor din cantecul lui Lupe Fiasco , "American Terrorist," de pe albumul sau Lupe Fiasco's Food & Liquor, lansat in 2006. In cantec, el compara episoade din istoria Americii cu atacurile teroriste.

  • Critica sa continua si intr-un single lansat recent, "Words I Never Said," unde il acuza pe presedinte Americii ca ar fi refuzat sa ia masuri impotriva bombardamentelor Istraelului asupra civililor din Fasia Gaza.

Rapperul Lupe, nascut Wasalu Muhammad Jaco, de origine musulmana, este la origini un militant impotriva hiphopului folosit vulgar ori pentru a degrada imaginea si conditia femeii in societate. Acesta, spre deosebire de alti rapperi nu se atinge de alcool sau de droguri si nici nu are comportamente sau declaratii gratuite, doar de dragul publicitatii.

De fapt, Lupe poate fi considerat un lider al filantropiei din comunitatea hip-hop, unde putem sa amintim despre initiativa "O apa curata" si lansarea unui single in scopuri caritabile pentru victimele cutremurului din Haiti.

Citeste si:
Ciolacu, despre poza alături de Hayssam: Era vreun terorist? Atunci...
Ciolacu, despre poza alături...

Acesta a mai adaugat si de ce absenteaza de la vot, pentru ca simpla depunere a candidaturii la presedentie este momentul in care un politician inceteaza sa mai devina un bun presedinte, adaugand ca aici nu e vorba doar de Obama ci pentru orice candidat care dupa ce va fi votat "va incepe sa bombardeze sate la capatul Pamantului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.