Dominique Strauss-Kahn a demisionat din functia de director general al FMI, sustinand in continuare ca este nevinovat de faptele pentru care este incarcerat.

"Dominique Strauss-Kahn a informat astazi consiliul de administratie al Fondului Monetar International in legatura cu intentia sa de a demisiona din functia de director general cu efect imediat", a declarat institutia, intr-un comunicat publicat cu putin timp dupa miezul noptii (07.00 ora Romaniei), relateaza MEDIAFAX.

FMI a anexat si o scrisoare in care Strauss-Kahn isi explica motivele:

"Cu o infinita tristete ma simt constrans, astazi, sa prezint consiliului de administratie demisia mea din functia de director general al FMI", a scris Dominique Strauss-Kahn.

"Tin sa spun ca neg cu cea mai mare fermitate posibila toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Vreau sa protejez aceasta institutie pe care am servit-o cu onoare si devotament, si in special vreau sa imi consacru toata forta, tot timpul si toata energia pentru a-mi dovedi nevinovatia"
, a adaugat acesta.


Strauss-Kahn a preluat functia in noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Sambata, fostul sef FMI a fost arestat la bordul unui avion pe aeroportul din New York, o camerista a hotelului in care isi petrecuse noaptea acuzandu-l ca a agresat-o sexual si ca a incercat sa o violeze. Avocatii acestuia au depus miercuri o cerere de eliberare, la doua zile dupa ce o judecatoare a ordonat incarcerarea sa.

  • Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat conditionat pentru o cautiune de un milion de dolari

Fostul director al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a promis sa plateasca o cautiune de un milion de dolari si sa ramana in Mahattan in schimbul eliberarii, dar risca in continuare sa fie inculpat pentru infractiuni de natura sexuala de justitia americana.
Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Avocatii acestuia urmeaza sa solicite din nou, astazi, justitiei statului New York, pentru a-l elibera conditionat pe clientul lor, dupa un prim esec luni, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit cererii Curtii Supreme a statului New York, Strauss-Kahn propune sa plateasca o cautiune de un milion de dolari si sa ramana intr-o resedinta din Manhattan 24 de ore din 24, unde va fi "supravegheat electronic"
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.