Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotarand mentinerea in arest preventiv si incarcerarea acestuia.

Initial, procurorii au cerut in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI si respingerea posibilitatii eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii au solicitat eliberarea acestuia in schimbul unei cautiuni de un milion de dolari, potrivit CNN.

Avocatul lui Dominique Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, s-a declarat "dezamagit" de hotararea judecatoarei de mentinere a clientului sau in detentie, afirmand ca "lupta abia incepe"."Credem in nevinovatia domnului Strauss-Kahn si cerem sa i se recunoasca prezumtia de nevinovatie", a spus acesta, in timp ce Seful FMI neaga acuzatiile care ii sunt aduse. [Noi acuzatii: O jurnalista povesteste ca Strauss a incercat sa o violeze].

Intre timp, FMI a comunicat ca Strauss-Kahn a platit sambata cazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai exact 525 de dolari. Totodata, avocatul a precizat ca directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masa cu o persoana care poate confirma acest lucru.

Citeste si:

Cine il va inlocui pe Strauss-Kahn?

Arestarea sefului FMI pune in pericol bailout-ul Portugaliei?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.