Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost retinut sambata seara pe aeroportul JFK din New York si urmeaza sa fie pus sub acuzare pentru agresiune sexuala.

Strauss-Kahn, potential candidat socialist pentru alegerile prezidentiale din Franta din 2012, "va fi inculpat pentru agresiune sexuala, sechestrare de persoana si tentativa de viol", a declarat sambata seara un reprezentant al politiei din New York.

Inculparea ar putea fi pronuntata in cursul zilei de duminica, a precizat purtatorul de cuvant al politiei, transmite MEDIAFAX.

Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, a fost debarcat dintr-un avion Air France cu destinatia Paris, cu numai cateva minute inaintea decolarii, au declarat surse oficiale. Sambata seara, el se afla inca la comisariatul din Harlem unde a fost transferat de la aeroport.

Surse din cadrul politiei americane au declarat ca directorul FMI a parasit precipitat hotelul Sofitel, unde si-a lasat lucrurile si telefonul mobil.

O menajera a relatat politiei ca a fost agresata de Strauss-Kahn in momentul in care acesta a iesit, dezbracat, din baie.

El a fost numit la conducerea FMI in septembrie 2007, cu misiunea de a reforma in profunzime institutia.

  • Ce se va intampla daca va fi concediat

Codul de conduita prevede incetarea contractului de angajare in cazul unor incalcari "serioase".

Potrivit contractului de angajare al lui Strauss-Kahn publicat in noiembrie 2007, cand acesta a preluat postul de director general pentru un mandat pana in 2012, chiar daca este demis de board, seful FMI va primi compensatii incepand de la 60% din salariul anual.

Strauss-Kahn are un salariu anual de 421.000 de dolari, la care se adauga o "alocatie" suplimentara de 75.000 de dolari, noteaza Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.