Majoritatea francezilor (57 la suta) considera ca Dominique Strauss-Kahn, acuzat de tentativa de viol si agresiune sexuala, de catre o angajata a unui hotel din New York, este "victima unui complot", potrivit unui sondaj al Institutului CSA publicat miercuri

In schimb, 32 la suta dintre ei apreciaza ca socialistul francez, pana acum favorit pentru alegerile prezidentiale din 2012, nu este "victima unui complot", iar 11 la suta nu se pronunta, potrivit acestei anchete, realizata pentru BFM-TV, RMC si 20 Minutes.

Intre simpatizantii socialisti, 70 la suta cred intr-un complot contra directorului Fondului Monetar International (FMI), 23 la suta nu cred intr-un asemenea complot, iar 7 procente nu se pronunta, scrie MEDIAFAX.

In plus, 52 la suta dintre persoanele interogate considera ca oamenii politici au avut, in general, un comportament responsabil in acest caz, iar 38 la suta sunt de parerea opusa. Liderii Partidului Socialist (PS) au fost "mai degraba responsabili", in opinia a 57 la suta dintre persoanele intervievate, fata de 31 la suta care cred opusul.

Sondajul a fost realizat prin telefon, luni, 16 mai, pe un esantion national reprezentativ de 1.007 persoane, cu varste peste 18 ani.

Arestat sambata la New York, directorul FMI a fost acuzat de agresiune sexuala, sechestrare si tentativa de viol. El neaga aceste acuzatii, dar a fost incarcerat, luni, intr-o inchisoare din New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.