Coreea de Nord i-a spus Ministerului de Externe rus, Alexei Borodavkin ca este gata sa discute despre planurile lor de "dezvoltare nucleara".

Problema este una din multele care au blocat reluarea negocierilor privind dezarmarea. Coreea de Sud vrea, de asemenea, ca Nordul sa-si ceara scuze pentru agresiune.

Separat, un convoi al Coreei de Sud a pornit catre Rusia pentru a purta discutii.

Noua rafala diplomatic vine dupa o luna de la discutiile intre cele doua Corei, care s-au terminat cu dusmanie.

Agentia de presa a Coreei de Nord, KCNA, il citeaza pe Ministrul de Externe al tarii, in urma unei vizite de patru zile a domnului Borodavkin: “Coreea de Nord este dispusa sa poarte discutii.”. Se pare ca Nordul “nu a avut nimic de obiectat problema programului care presupune imbogatirea echipamentului de uraniu”.

Un coinvoi al ambasadorului Coreei de Sud, Cho Hyun-Dong, a parasit Seul catre Rusia, unde se va intalni cu doamnul Borodavkin si alti oficiali
.

Existenta unui asemenea plan, de extindere a centralelor nucleare in Corea de Nord a fost facuta public de catre SUA anul trecut, in noiembrie.

Coreea de Nord spune ca acest plan face parte dintr-un program de dezvoltare a energiei, insa SUA, alaturi de alte tari, si-a exprimat teama ca aceasta miscare face parte din planul tarii de dezvoltare a armelor nucleare.

Discutiile privitoare la dezarmare – intre Corea de Nord si de Sud, China, Japonia, SUA si Rusia - au fost amanate timp de doi ani, scrie BBC.

Citeste si: ONU: Coreea de Nord detine mai multe instalatii nucleare secrete

Phenianul ameninta din nou

Peninsula Coreeana se pregateste de "razboi"?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.