Politia sud-coreeana a anuntat miercuri ca a consolidat masurile de securitate contra riscului de atacuri nord-coreene, dupa amenintarile proferate de Phenian cu riposte la manevrele militare comune intre armatele americana si sud-coreeana.

Forte speciale de politie si echipe cu caini patrulau in principalele statii de metrou si pe aeroporturi, iar securitatea a fost, de asemenea, consolidata in majoritatea locurilor publice, a anuntat Agentia Nationala de Politie, intr-un comunicat, anunta MEDIAFAX.

La Seul au fost mobilizate comandouri de politie si vehicule blindate, pentru a proteja Ambasada Statelor Unite, potrivit politiei.

Luni au inceput manevre militare comune anuale intre SUA si Coreea de Sud, provocand noi tirade razbunatoare din partea Phenianului.

"O reactie fizica din partea DPRK (Coreea de Nord) este inevitabila, daca ea vrea sa se apere", a anuntat, marti, un comunicat al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe, transmis de agentia oficiala.

Phenianul a promis, la sfarsitul saptamanii trecute, "un razboi total", in caz de provocare, in timp ce tensiunile intre Nord si Sud sunt puternice, de la scufundarea unei corvete sud-coreene, Cheonan, in martie 2010, si bombardarea unei insule sud-coreene de catre regimul nord-coreean, in noiembrie.

Aproximativ 200.000 de soldati sud-coreeni si 12.300 americani participa la aceste exercitii, organizate in doua parti, una constand intr-un exercitiu de comandament, care urmeaza sa dureze pana la 10 martie, iar cealalta prevazand exercitii aeriene, navale si terestre, pana la 30 aprilie.

Duminica, Phenianul a declarat ca "daca agresorii lanseaza o provocare la un razboi local, lumea va asista la o riposta fara precedent din partea armatei si poporului nord-coreean", potrivit agentiei oficiale KCNA.

Citeste si: Conflictul celor doua Corei: Se reduc tensiunile din peninsula?

Strategia militara a Coreei de Nord: Poarta uniforma "inamicului"

ONU: Coreea de Nord detine mai multe instalatii nucleare secrete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.