Autoritatile de la Seul vor accelera livrarea noilor uniforme pentru militarii stationati la granita, pentru a evita orice confuzie cu uniformele foarte asemanatoare purtate de militarii nord-coreeni, a anuntat, marti, Ministerul sud-coreean al Apararii.

"A fost confirmat faptul ca militarii nord-coreeni de la granita poarta uniforme de camuflaj asemanatoare cu cele ale armatei sud-coreene", a declarat un reprezentant al Ministerului Apararii.

"Credem ca fortele speciale nord-coreene stationate in zona efectueaza exercitii de infiltrare, pentru care le sunt necesare aceste uniforme", a adaugat el, transmite MEDIAFAX.

Fortele sud-coreene au inceput deja sa distribuie un nou tip de echipament de camuflaj, insa urmeaza sa accelereze procesul.

Armata regimului de la Phenian include unitati speciale formate din 200.000 de militari, iar 50.000 dintre acestia au fost stationati la granita cu Coreea de Sud, dupa tensionarea relatiilor dintre cele doua parti, ca urmare a bombardamentului nord-coreean asupra unei insule sud-coreene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.