"Miscarile sociale braziliene il considera pe presedintele Obama persona non grata si sunt impotriva prezentei sale in tara noastra", avertizeaza un comunicat semnat de mai multe organizatii sociale si sindicate, intre care si cel al angajatilor din domeniul petrolier si Miscarea taranilor fara pamant.

Aceste miscari fac apel la manifestatii impotriva presedintelui Obama, care va vizita Brasilia sambata, unde se va intalni cu presedinta Dilma Rousseff, iar duminica va merge la Rio de Janeiro, conform MEDIAFAX.

In acea zi, el va sustine un discurs public in piata Cinelandia, din centrul orasului Rio, au anuntat luni ambasada americana si Primaria din Rio.
"Obama este persoan non grata in Brazilia pentru ca, in calitate de latino-americani, stim ca politica Statelor Unite fata de American Latina nu s-a schimbat cu nimic" dupa incheierea mandatului predecesorului sau, George W. Bush, precizeaza comunicatul.

"Noi nu acceptam mentinerea blocadei (embargoul american-n.r.) impotriva Cubei, provocarile fata de Venezuela, Nicaragua, Bolivia si Ecuador", continua textul.

Organizatiile sociale il acuza pe Obama ca mentine o politica "belicoasa de ocupatie a tarilor si agreseaza popoarele in numele luptei impotriva terorismului".

"Statele Unite nu au renuntat niciodata sa domine tara noastra", apreciaza ei.

"Vrem sa organizam o manifestatie impotriva vizitei lui Obama", care va fi stabilita in cursul unei adunari generale joi, la Rio, a anuntat secretarul general al sindicatului angajatilor din domeniul petrolier la Rio, Emanuel Cancela.

Citeste si: Vladimir Putin incearca "timid" o apropiere "istorica" de SUA

SUA, prudente cu inceperea unei operatiuni militare in Libia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.