Premierul rus Vladimir Putin a propus joi o apropiere "istorica" de Statele Unite, prin suprimarea regimului de vize dintre cele doua tari, in timpul unei intrevederi la Moscova cu vicepresedintele american Joe Biden, transmite AFP.

"Daca Rusia si Statele Unite ar ajunge la un acord pentru abolirea regimului de vize intre Rusia si Statele Unite, ar fi un pas istoric", a declarat Putin, citat de MEDIAFAX.

Vicepresedintele american s-a intalnit in cursul diminetii cu aparatori rusi ai drepturilor omului si le-a adus la cunostinta sustinerea Washingtonului fata de dezvoltarea democratiei in Rusia, potrivit unor participanti.

Joe Biden a salutat miercuri politica presedintelui Dmitri Medvedev, aducand astfel un sprijin inedit sefului statului rus, care afiseaza o linie mai liberala decat predecesorul sau si actualul premier, Vladimir Putin.

"Modul dumneavoastra de a conduce si progresele (inregistrate in Rusia) arata ca scepticii s-au inselat", afirmase el, dupa ce s-a intalnit cu presedintele rus la resedinta sa din Gorki, la periferia Moscovei.

Discutiile dintre Biden si Vladimir Putin urmau sa vizeze joi cooperarea economica, in cadrul relansarii relatiilor cu administratia presedintelui american Barack Obama, dupa mai multi ani de relatii dificile in timpul administratiei republicanului George W. Bush.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.