Puterile straine incearca sa fure petrolul Libiei, a declarat, miercuri, liderul libian Muammar Gaddafi, care a avertizat ca "libienii vor lupta pana la ultimul om, din nordul tarii pana in sud", intr-un discurs sustinut in timpul unei ceremonii publice la Tripoli. Totodata, liderul libian a respins din nou apelurile de a renunta la putere si a acuzat Al-Qaida ca este responsabila de aceasta insurectie.

"Mii de libieni vor muri in cazul unei interventii a Americii sau a NATO" in Libia, a declarat el in fata sustinatorilor sai reuniti intr-o sala pentru o ceremonie publica la Tripoli, transmisa de televiziunea oficiala, relateaza AFP.

"Gaddafi nu are o functie oficiala din care sa poata demisiona. Gaddafi este un simbol", a adaugat el in cadrul acestei ceremonii care marcheaza 34 de ani de la stabilirea "puterii maselor" in Libia. [Va ordona Obama o interventie a Statelor Unite in Libia?]

"Din 1977, eu insumi si ofiterii (care au orchestrat revolutia din 1969) au remis puterea poporului", a declarat liderul libian in fata audientei care scanda sloganuri in favoarea sa, transmite MEDIAFAX.

In timp ce insurectia sangeroasa a provocat sute de morti si protestatarii controleaza vaste regiuni petroliere din estul tarii, colonelul Gaddafi a declarat: "nu exista manifestatii in Libia, deloc".

  • Gaddafi cere o comisie de ancheta a ONU in Libia

El a sustinut in schimb ca au loc "manifestatii imense" pentru a-l sustine, acuzand televiziunile prin satelit ca nu le prezinta. "Barbatii, femeile, copiii si batranii au manifestat in demonstratii fara precedent (pentru a ma sustine) dar posturile de televiziune prin statelit arabe nu le-au transmis".

Purtand un turban maron si un vesmant traditional bej, Gaddafi, intrerupt de mai multe ori de aclamatiile publicului, a cerut ONU sa trimita o comisie de ancheta in Libia. "Cerem lumii si ONU sa trimita o comisie de ancheta in Libia pentru a elucida circumstantele in care au murit civili si politisti. (...) Nu exista detinuti politici in Libia", a afirmat el. [Libia, suspendata din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului]

  • Muammar Gaddafi a acuzat din nou Al-Qaida. "Tulburarile au inceput odata cu infiltrarea unor celule latente ale Al-Qaida in Libia, care au intrat in posesia unor arme si au atacat fortele tarii", a declarat el, potrivit CNN.

"Majoritatea au fost ucisi de teroristi, care au atacat centre militare", a afirmat Gaddafi. "Vom lupta pana la ultimul barbat si ultima femeie", a adaugat el. [Gaddafi bombardeaza orasele controlate de opozitie]
Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

El a subliniat, de asemenea, ca productia petroliera din Libia este "la cel mai scazut nivel".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.