Fortele loiale liderului libian Muammar Kadhafi au lansat, miercuri, atacuri aeriene asupra a doua orase controlate de opozitie in ultimele zile.

Fortele opozitiei s-au luptat si au recastigat controlul asupra partii de Est a orasului al-Brega, dupa ce militarii lui Gaddafi au incercat sa preia orasul, potrivit unui locuitor citat de CNN.

  • Confruntarea a avut loc in aceeasi zi cand militarii au atacat bazele militare de la periferia orasului Ajdabiya

Tineretul din Ajdabiya se indrepta spre zona de conflict pentru a apara orasul.

Liderul tribal a mai declarat ca fortele colonelului Kadhafi au preluat controlul asupra orasului al-Brega, situat la circa 80 de kilometri vest. Acest oras gazduieste un mic aeroport si o instalatie de rafinare a petrolului.

  • Exista victime, insa numarul nu este cunoscut

Potrivit Sky News, fortele loiale lui Kadhafi au preluat controlul asupra unei instalatii petroliere din apropierea orasului Ajdabiya, situat in estul tarii.

Martorii declara ca doua avioane de vanatoare au bombardat estul orasului, situat la 800 de kilometri de Tripoli, precizand ca fortele loiale regimului avanseaza, anunta MEDIAFAX.

  • Protestatarii si fortele lui Kadhafi au fost implicati in confruntari violente in cursul noptii

"Este adevarat. A fost un bombardament aerian al orasului al-Brega si fortele lui Kadhafi l-au preluat", a declarat Mohamed Yousef, un ofiter din orasul Ajdabiya.

Martorii sustin ca peste 100 de vehicule, care ar fi transportat membri ai militiei sau fortele loiale lui Kadhafi, au ajuns in al-Brega marti si adauga ca elicoptere au fost de asemenea folosite in raid.

Un purtator de cuvant al Guvernului a afirmat insa ca informatiile privind un contraatac asupra oraselor detinute de rebeli sunt false.

Citeste si: Muammar Kadhafi a trecut la atac!

Va ordona Obama o interventie a Statelor Unite in Libia?


UE: Gaddafi nu mai controleaza petrolul libian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.