O unitate a armatei libiene loiala lui Muammar Kadhafi a atacat joi protestatari antiguvernamentali stransi intr-o moschee din Zawiya, oras-cheie la vest de Tripoli, distrugand un minaret cu rachete antiaeriene si arme automate
Potrivit declaratiei unui martor, citat de Wall Street Journal in editia online, protestatarii care isi stabilisera baza in afara si in interiorul moscheei au suferit pierderi importante in acest atac asupra orasului Zawiya, situat la 50 de kilometri vest de capitala libiana, potrivit martorului ocular, care nu a fost in masura sa furnizeze un bilant exact al victimelor.

Potrivit MEDIAFAX, martorul, care a solicitat anonimatul, a declarat ca atacul, care a avut loc la ora locala 09.00 (09.00, ora Romaniei), a intervenit la o zi dupa ce un adjunct al colonelului Kadhafi, identificat drept Abdullah Megrahi, a sosit in oras si a avertizat protestatarii sa "plece sau vor vedea un masacru".

"I-am spus ca nu plecam, fie ca murim sau suntem victoriosi", a precizat martorul ocular. El a adaugat ca protestatarii au capturat sapte barbati in uniforma care apartineau fortelor armate responsabile de atacul de joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.