Persoane necunoscute au deschis focul, miercuri, asupra ministrului pakistanez al Minoritatilor Religioase, crestinul Shahbaz Bhatti, pe care l-au ucis, la Islamabad, a anuntat o sursa medicala.

Barbati inarmati au deschis focul asupra masinii sale intr-un cartier de lux al capitalei, a declarat Abdul Majid, un ofiter de politie din Islamabad.

"Era mort cand a sosit la spital", a declarat doctorul Azmatullah Qureshi, purtator de cuvant al unuia dintre cele mai mari spitale din Islamabad, Shifah, citeaza MEDIAFAX.

Aceasta crima intervine in plina controversa, in aceasta tara musulmana, referitor la dorintele de amendare a unei legi care prevede pedeapsa cu moartea pentru blasfemie. In ianuarie, a fost asasinat un guvernator care a luat apararea unei crestine condamnate la pedeapsa capitala pentru ca l-a "insultat" pe profetul Mahomed.

Ministrul Bhatti, care era unul dintre aparatorii amendarii legii privind blasfemia si care si-a multiplicat declaratiile privind violentele si intimidarile la adresa minoritatii crestine, a afirmat de mai multe ori ca este amenintat.

Atacatorii, cel putin doi barbati pe motocicleta, au fugit dupa ce au tras cu arma asupra masinii sale, potrivit politiei.

De doua luni, manifestatiile impotriva modificarii legii privind blasfemia s-au multiplicat in tara, iar Guvernul, sub presiunea strazii, repeta neincetat ca nu are nici o intentie sa sustina amendamentul prezentat de unii parlamentari.

Citeste si: Guvernator pakistanez, ucis pentru ca se opunea legii ce pedepseste blasfemia

Atentat sinucigas comis in nord-vestul Pakistanului

Papa cere eliberarea unei crestine condamnate la moarte in Pakistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.