Guvernatorul provinciei pakistaneze Pendjab, Salman Taseer, a fost ucis marti de una din garzile sale de corp, deoarece se opunea legii care pedepseste blasfemia, lege sustinuta de numeroase partide si organizatii conservatoare, a anuntat Ministerul de Interne.

Asasinul este un membru al garzii sale de corp, a declarat ministrul de Interne Rehman Malik, relateaza MEDIAFAX, citand AFP. "El a afirmat ca l-a ucis el insusi pe guvernator deoarece criticase legea privind blasfemia. Si-a marturisit crima si a predat arma la politie dupa atac", a adaugat el.

Salman Taseer, considerat drept o voce moderata in Partidul Poporului Pakistanez (PPP), al presedintelui Asif Ali Zardari si premierului Yusuf Raza Gilani, a fost ucis marti in urma unui atac in apropierea domiciliului sau din Islamabad, a anuntat politia. [Pakistan: Zeci de morti intr-un atentat sinucigas]

Gilani a condamnat imediat atacul, intr-un comunicat.

Atacul a avut loc intr-un cartier central din capitala, in apropiere de piata Kohsar, foarte frecventata de pakistanezii bogati si de straini, si de domiciliul guvernatorului din Islamabad.

"Da, a murit", a anuntat un oficial din cadrul politiei, Liaquat Ali Niazi referindu-se la Salman Taseer. Potrivit sefului administratiei capitalei, Amir Ahmad Ali, Taseer a murit la spital, dupa ce a fost ranit in atac.

Citeste si: Nucleul al-Qaida, la frontiera dintre Afganistan si Pakistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.