Papa Benedict al XVI-lea a cerut eliberarea unei crestine pakistaneze, Asia Bibi, mama a cinci copii, condamnata la moarte pentru blasfemie.

Asia Bibi a fost condamnata la moarte la 11 noiembrie de un tribunal din Nankana, dupa un proces care a durat un an, scrie AGERPRES.

In iunie 2009, femeia lucra pe camp alaturi de alte femei musulmane. La un moment dat femeile au trimis-o sa aduca apa iar cand ea s-a intors colegele au refuzat sa bea din recipientul adus, pe motiv ca, inainte de casatorie, Asia a fost de religie crestina, scrie digitaljournal.com.

La acuzatiile colegelor de genul "crestinismul este o religie de infideli", ea a raspuns ca "aceasta ( n.r crestinismul) este adevarata religie".

Dupa aceste vorbe, barbatii din zona au agresat-o atat pe ea cat si pe copii ei si apoi a fost dusa in fata autoritatilor.

Potrivit asociatiilor pentru apararea drepturilor omului, este pentru prima data cand o femeie este condamnata la moarte pentru blasfemie in Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.