Cel putin 40 de persoane au fost ucise intr-un atac sinucigas comis in nord-vestul Pakistanului. Atacul a vizat biroul administratiei locale, unde avea loc o reuniune intre functionari si seful unei militii locale care se opune talibanilor, la Ghalalnai, capitala districtului tribal Mohmand, informeaza AFP.

"Cel putin 40 de persoane au murit si peste 60 au fost ranite", anunta Amjad Ali, un oficial local, citat de MEDIAFAX.

"Teroristii-kamikaze au venit cu motociclete si au incercat sa patrunda in incinta cladirii administrative. Primul s-a aruncat in aer la intrare, iar al doilea in interiorul cladirii", afirma Amjad Ali. In cladire erau aproximativ 100 de persoane. "O reuniune intre administratia districtului si liderii tribali, membri ai unui Comitet de pace, avea loc in cladire in momentul exploziei", adauga el.

(Clic aici pentru Galeria FOTO)

Districtul Mohmand, situat la aproximativ 175 de kilometri nord-vest de Islamabad, este unul dintre fiefurile Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP), afiliata retelei al-Qaida.

Pe 9 iulie, cel putin 105 persoane au murit intr-un atac sinucigas comis la Mohmand. Miscarea Talibanilor din Pakistan (TTP) a decretat in vara anului 2007 razboiul sfant islamic (jihadul) impotriva Islamabadului, pentru sustinerea acordata "razboiului impotriva terorismului" initiat de Statele Unite. In ultimii trei ani, aproximativ 4.000 de persoane au murit in Pakistan in cel putin 422 de atentate.

De cele mai multe ori, teroristii ataca instalatii militare sau sectii de politie, precum si institutii centrale si locale.

In zonele tribale pakistaneze sunt si numerosi talibani afgani, care lupta impotriva celor 150.000 de militari straini stationati in Afganistan. Avioane fara pilot americane efectueaza aproape zilnic raiduri in zonele tribale situate la frontiera dintre Afganistan si Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.