Autoritatile electorale din Rusia au ordonat unei comisii locale din vestul Siberiei sa accepte candidatura lui Dmitry Stalin la alegerile parlamentare regionale.
Comisia Electorala Centrala a admis cererea lui Dmitry Stalin de a candida la alegeri, dupa ce acestuia i s-a interzis candidatura din cauza ca numele sau de familie este acelasi cu cel al dictatorului Josef Stalin, potrivit agentiei de presa rusa RIA Novosti.

Pe 3 februarie, Comisia electorala locala l-a eliminat pe Stalin, candidat al partidului Rusia Dreapta, din lista alegerilor de pe 13 martie din regiunea autonoma Khanty-Mansi. Mai tarziu, acesta a contestat decizia.

Respingerea candidatului s-a facut pe baza unei cereri a unor minoritati care acuza partidul de folosirea numelui de Stalin cu scopul de a atrage cat mai multe voturi. [Medvedev va lansa o campanie de "destalinizare" a Rusiei]

Comisia electorala centrala i-a ordonat comisiei Khanty-Mansi sa accepte candidatura lui Stalin, respectandu-i astfel “drepturile electorale”: “Stalin cere democratie… Care este vina lui Stalin ca s-a nascut si a purtat toata viata acest nume de familie?”

Dmitry Stalin, cel care a facut atata valva cu numele sau, este un simplu electrician din orasul rus Yurga care este totodata membru al partidului Rusia Dreapta,
conform The Moscow News.

Citeste si: Rusia, intre totalitarism si modernizare

Comunistii rusi: Cerem disculparea lui Stalin cu privire la masacrul de la Katin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.