Donald Rumsfeld, fostul secretar american al Apararii, a declarat ca in 2003, dupa asasinarea celor doi fii si a nepotului lui Saddam Hussein, s-a temut pentru viata copiilor sai, deoarece se pare ca liderul irakian oferise 60 de milioane de dolari ca recompensa pentru capul acestora.

Fostul secretar american al Apararii, Donald Rumsfeld, a dezvaluit ca Saddam Hussein oferise o prima de 60 de milioane de dolari pentru asasinarea fiicelor sale si le ameninta de asemenea pe fiicele presedintelui american George W. Bush, scrie Realitatea.net.

"Eram ingrijorat", a povestit Rumsfeld la emisiunea "Good Morning America", de la postul de televiziune ABC, in primul sau interviu televizat de cand a parasit functia, in urma cu peste patru ani. Acesta a adaugat ca momentul a fost cu atat mai ciudat, cu cat fiicele presedintelui american de la acea vreme beneficiau de un serviciu de protectie pe care fiicele sale nu il puteau accesa.

  • Fostul secretar al Apararii, care are doua fiice si un fiu, a povestit ca George W. Bush l-a sfatuit sa ia in serios aceasta amenintare, pentru ca fortele americane ii omorasera pe cei doi fii ai lui Saddam Hussein si pe nepotul sau, in iulie 2003.

"Am facut un comentariu, de genul «multumesc», sau ceva de genul acesta, iar presedintele m-a privit in ochi si mi-a spus: «ati face bine sa luati in serios amenintarea». Si, bineinteles, am luat-o in serios. Dar eram de asemenea realist si nu era mare lucru de facut impotriva acesteia", a afirmat Rumsfeld, citat de MEDIAFAX.

Citeste si: Cum a invadat Saddam Hussein Kuweitul?

Obama a incheiat oficial lupta din Irak


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.