Camerele de supraveghere ale aeroportului Domodedovo au surprins momentul exploziei de luni seara, comisa probabil de o femeie kamikaze si un complice.
"Explozia a avut loc in momentul in care presupusa terorista si-a deschis geanta. Terorista era insotita de un barbat, care se afla langa ea si al carui cap a fost smuls de explozie", a declarat sursa. "Nu este exclus ca teroristii sa fi intentionat sa lase explozibilul in sala si ca explozia sa se fi produs accidental", a adaugat oficialul citat, potrivit MEDIAFAX.

O alta varianta este ca bomba "sa fi fost declansata de la distanta, desi niciun element nu sustine pentru moment aceasta ipoteza", a adaugat sursa citata. "Astfel, atentatul a fost comis potrivit tehnicii obisnuite folosite de cetatenii din Caucazul de Nord", a conchis sursa din cadrul politiei.


Alte surse au evocat incepand de luni seara pista Caucazului de Nord, regiune din sudul Rusiei afectata de o rebeliune armata de inspiratie islamica, dupa cele doua razboaie conduse de fortele rusesti incepand din 1994 in Cecenia.

Opt straini, intre care cinci europeni, figureaza intre cele 35 de persoane ucise luni, in atentatul de pe aeroportul Moscova-Domodedovo, potrivit unei liste preliminare, publicate marti de Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.

Patruzeci si trei dintre cele 110 persoane spitalizate luni se aflau, marti dimineata, in stare grava sau critica, potrivit unui bilant publicat de Ministerul rus al Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.