Capul presupusului autor al atentatului comis la aeroportul Domodedovo a fost gasit, fiind vorba despre un barbat cu figura de arab in varsta de 30-35 de ani.
"A fost gasit capul unui barbat de tip arab de 30 - 35 de ani, probabil el este cel care a declansat dispozitivul exploziv", declara sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

Atentatul comis luni dupa-amiaza la aeroportul Domodedovo s-a soldat cu cel putin 35 de morti si 46 de raniti, potrivit purtatorului de cuvant al aeroportului, Elena Galanova. O sursa evocase ipoteza unui atac comis de militanti din Caucazul rus.


  • Atentat terorist pe un aeroport din Moscova
O explozie s-a produs luni pe aeroportul international Domodedovo din Moscova, 130 de persoane fiind ranite si cel putin 35 pierzandu-si viata, a anuntat Ministerul rus al Sanatatii Publice, citat de RIA Novosti in pagina electronica. 20 dintre cele 130 de persoane ranite sunt in stare grava, relateaza AFP.

Explozia produsa luni in zona de sosire a zborurilor internationale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a fost provocata de un atentat sinucigas, a relatat anterior agentia Interfax, citand o sursa din politie.

Un bilant anterior, anuntat de surse medicale, evoca moartea a cel putin zece persoane si ranirea a aproximativ 20 ranite, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Relitatea.net, explozia s-a produs luni dupa-amiaza, la sectiunea bagaje a aeroportului de la terminalul pentru sosirea zborurilor internationale, chiar in holul aeroportului.

Atacatorul kamikaze se afla printre persoanele care asteptau calatorii sositi cu zboruri internationale.

Puterea exploziei echivaleaza cu cinci kilograme de TNT.

Politia din Moscova verifica metroul si alte locuri aglomerate, intr-o incercare de a dejuca alte atacuri.

In urma incidentului de pe Aeroportul Domodedovo, securitatea a fost sporita si pe aeroporturile Vnukovo si Seremetievo.

  • Trei barbati sunt cautati in legatura cu atentatul de pe aeroportul din Moscova, a declarat o sursa pentru Interfax.

Atacatorul kamikaze a detonat incarcatura exploziva pe care o avea asupra sa in timp ce se afla printre persoanele care asteptau calatorii, transmite RIA Novosti. "Explozibilul a fost activat in zona sosirilor internationale de un terorist kamikaze, potrivit primelor informatii. (...) Nu este exclus ca bomba sa fi fost amplasata in bagaje", a declarat anterior pentru Interfax o sursa din politie.
Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Autoritatile de la Moscova au deschis o ancheta penala cu acuzatii de terorism pentru vinovatii pentru atentatul de pe aeroportul international Domodedovo.

  • Doua explozii succesive

Un martor, intervievat de postul de radio Russkaya Slujba Novostey, a afirmat ca a auzit doua explozii succesive.

"Sunt multi raniti. Locul este plin de fum", a afirmat un martor citat de Itar-Tass.

"Un lucru teribil s-a produs aici. Zeci de persoane sunt evacuate pe targi.(...) Persoane arse alearga in toate partile", a declarat la postul de radio rusesc City FM un martor, Andrei, care se afla la fata locului in momentul atentatului.

Avioanele care au aterizat la Domodedovo cu putin inaintea exploziei veneau de la Cairo, Tokyo, Dusseldorf si Londra, relateaza MEDIAFAX.

  • Cel mai mare aeroport din Moscova

Aeroportul se afla la 42 kilometri distanta de centrul Moscovei, este primul aeroport rus care are piste paralele ce opereaza simultan si poate contrla peste 70 de decolari si aterizari in numai o ora. Desi aeroportul este operat din 1996 de East Line Group, pistele continua sa fie controlate pe stat, scrie Realitatea.net.
Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

In martie 2009 s-a anuntat ca aeroportul a devenit primul din Rusia cu aprobare pentru traficul avioanelor de mari dimensiuni, ca Airbus A380.

Statisticile arata ca traficul pasagerilor a crescut in 2010 cu 19,2% la 22,3 milioane de persoane pe Domodedovo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.