Principalele puteri europene, Germania, Marea Britanie si Franta, au solicitat sambata, alaturi de Finlanda si de Olanda, ca bugetul UE sa fie inghetat cel putin pana in anul 2020.

Scrisoarea, adresata presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, sustine ca bugetul comun al UE nu ar trebui sa creasca mai rapid decat rata inflatiei, in cadrul bugetului pe termen lung al UE, de dupa anul 2013, scrie Antena 3.

„In cazul statelor membre, cheltuielile publice europene nu pot fi exceptate de la eforturile considerabile pe care aceste state le fac pentru a-si mentine cheltuielile publice sub control“, conform scrisorii ce a fost data publicitatii de presedintia franceza.

Cei 27 vor incepe, la jumatatea anului viitor, negocierile privind bugetul pe termen lung ce va acoperi anii 2014 - 2020, sau chiar o perioada mai lunga.

Contrar, premierul polonez Donald Tusk a declarat ca tara sa se va opune incercarilor de reducere a bugetului Uniunii
, informeaza BloomBiz.

"Ceea ce este cel mai important din punctul nostru de vedere este ca bugetul sa nu fie redus semnificativ deoarece consideram ca fondurile care intra in Polonia si alte tari ne ajuta sa combatem criza", a spus Tusk.

Bugetul UE de anul viitor este de 126,5 miliarde de euro; peste 40% din acest buget este indreptat spre agricultura, iar o treime este rezervata ajutorarii regiunilor sarace.

Scrisoarea comuna a fost semnata de presedintele francez Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, cel olandez, Mark Rutte si respectiv de seful guvernului finlandez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.