In urma propunerii lui Silvio Berlusconi de a dizolva Camera Deputatilor, presedintele Italiei i-a amintit premierului ca numai seful statului are puterea unui astfel de gest.

Pe baricadele crizei de guvern iminente a coborat si presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, care i-a invitat pe politicieni sa tina seama de articolele Constitutiei. Astfel, articolul 88 din Constitutia italiana stabileste ca, in cazul unei crize de guvern, "presedintele Italiei poate sa dizolve Camera Deputatilor si Senatul, sau una dintre ele, dupa o discutie cu presedintii de partide", transmite AGERPRES.

Reactia lui Napolitano este o consecinta a initiativei lui Silvio Berlusconi de a dizolva Camera Deputatilor si a propune parlamentului un nou vot de incredere. Strategia lui Berlusconi este de a recupera voturile pierdute de partidul sau si de a arata formatiunii lui Gianfranco Fini ca nu are nevoie de sustinerea ei pentru a guverna.

  • Conflictul dintre Berlusconi si Fini

Conflictul dintre Silvio Belusconi si fostul sau aliat, Gianfranco Fini, nu este unul nou, iar pe zi ce trece capata tot mai multa aploare. Asa de multa, incat tot mai multi connationali ai celor doi ajung sa declare ca le este rusine e faptul ca sunt italieni.

Fini, care a hotarat sa nu-l mai sustina pe Berlusconi in iulie, lasandu-l astfel fara o majoritate parlamentara garantata, l-a avertizat recent pe premierul italian ca daca nu demisioneaza si formeaza un nou guvern cu un program revizuit, ii va elimina sustinatorii din executiv, scrie 9AM.

Simultan cu aceasta cerinta a lui Fini, grupul parlamentar care il sustine pe Berlusconi a pierdut de trei ori un amendament pentru un tratat cu Libia privind imigrarea, deoarece sustinatorii premierului italian au votat cu opozitia si cu fostul sau aliat, iar "cavalerul italian" a fost implicat intr-un nou scandal. [[VIDEO]: Vedeta de televiziune din Romania, condusa la resedinta lui Silvio Berlusconi]

Silvio Berlusconi este supranumit "cavalerul italian" datorita multelor scandaluri in care a fost implicat alaturi de numeroase domnisoare de reputatie indoielnica.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Cititi si: Berlusconi: Demisia mea este exclusa!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.