Premierul italian, Silvio Berlusconi, a exclus posibilitatea de a demisiona, precizand ca miscarea fostului sau aliat Gianfranco Fini are optiunea initierii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului.

Silvio Berlusconi a facut aceste declaratii la Seul, unde a participat la summitul G20, de unde a plecat fara a organiza traditionala conferinta de presa. "Nu voi demisiona, miscarea Viitor si Libertate pentru Italia sa initieze o motiune de cenzura", a subliniat Berlusconi, adaugand ca italienii trebuie sa vada ce se intampla, informeaza editia online a ziarului Corriere della Sera.

Pe de alta parte, apropiatii lui Berlusconi de la Roma au declarat ca, daca Berlusconi nu va ramane premier, in Italia vor fi convocate alegeri anticipate, transmite MEDIAFAX.

Ignazio La Russa, ministru al Apararii si coordonator national al PdL, a anuntat ca Guvernul analizeaza posibilitatea "extinderii majoritatii" parlamentare.

Patru ministri care il sustin pe Gianfranco Fini ar putea parasi Guvernul italian, luni, daca premierul Silvio Berlusconi nu va demisiona, avertizase Italo Bocchino, liderul grupului acestora din Camera Deputatilor. "
S-a decis, Berlusconi va gasi luni pe birou demisiile celor patru ministri" care il sustin pe Gianfranco Fini, presedintele Camerei Deputatilor si un fost aliat al premierului, a declarat Italo Bocchino.

Duminica trecuta, Fini i-a adresat un ultimatum lui Berlusconi, cerandu-i sa demisioneze, in caz contrar amenintand cu retragerea ministrilor.

Cu ocazia conventiei miscarii lui Fini, desfasurata la Perugia, presedintele Camerei Deputatilor i-a cerut lui Silvio Berlusconi sa demisioneze pentru a confirma ca a inceput criza. "Trebuie sa inceapa o noua etapa a legislaturii, in cursul careia sa se rediscute agenda si programul, sa se verifice natura coalitiei si componenta Guvernului", afirma presedintele Camerei Deputatilor. Silvio Berlusconi, in varsta de 74 de ani, a respins ultimatumul fostului sau aliat politic.

  • Berlusconi, "damele" sale si inamicii politici

O revista italiana a publicat o inregistrare video in care specialistul in impresariat artistic Lele Mora conduce doua tinere, o cubaneza si o vedeta de televiziune din Romania la casa premierului italian, din apropiere de Milano. Acest nou focus asupra vietii personale a lui Sivlio Berlusconi, vine intr-un moment in care grupul sau parlamentar a pierdut de trei ori un amendament pentru un tratat cu Libia privind imigrarea, deoarece sustinatorii sai au votat cu opozitia si cu fostul sau aliat, Gianfranco Fini. [ [VIDEO]: Vedeta de televiziune din Romania, condusa la resedinta lui Silvio Berlusconi ]
Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.