Soldati nord-coreeni au tras focuri de arma in directia Coreei de Sud, la frontiera dintre cele doua tari, a anuntat vineri postul sud-coreean de televiziune YTN TV.

Focurile de arma s-au tras la Hwacheon, la aproximativ 90 de kilometri nord-est de Seul. Potrivit agentiei sud-coreene Yonhap, tirurile au fost indreptate impotriva unei patrule militare sud-coreene, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Armata sud-coreeana a anuntat ca verifica aceste informatii. [Precautia sud-coreeana, fara limite]

Phenianul a avertizat, anterior, ca relatiile intre cele doua tari ar putea suferi "un impact catastrofal", daca Seulul continua sa refuze sa poarte negocieri militare in vederea detensionarii situatiei.

Aceste negocieri, care au fost reluate dupa doi ani de suspendare, au fost intrerupte, din nou, in septembrie, dupa ce Seulul a cerut ca regimul de la Phenian sa prezinte scuze pentru torpilarea unei corvete sud-coreene, in martie 2010. [Razboi diplomatic total intre cele doua Corei]

Nord-coreenii, care neaga aceasta acuzatie, au refuzat.

Cititi si: Cele doua Corei, “la cutite”

Coreea de Nord: Vom raspunde militar oricarei condamnari a Phenianului la ONU

Coreea de Nord: Executie pentru "incompententa politica"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.