Coreea de Nord a executat un fost oficial din cabinet, insarcinat cu discutiile cu Coreea de Sud, ultima dintr-un sir de condamnari la moarte pentru esecuri ale politicii Phenianului.

Kwon Ho Ung, care a fost sef al delegatiei nord-coreene pentru discutiile cu guvernul sud-coreean in perioada 2004 - 2007, a fost ucis prin impuscare, potrivit ziarului Dong-a Ilbo. Ziarul a citat surse sub acoperirea anonimatului de la Beijing, transmite The Independent.

Executia a intervenit pe fondul tensiunilor dintre cele doua Corei, alimentate de scufundarea, in luna martie, a unei nave militare sudcoreene. Phenianul, acuzat pentru incident, a negat orice implicare, potrivit NewsIn.

Dong-a Ilbo nu a precizat cand si unde a fost executat Kwon.

Aceste informatii intervin dupa executarea altor oficiali nord-coreeni pentru esecuri politice.

In luna martie, Coreea de Nord ar fi executat doi inalti oficiali din sectorul economic pentru reforma monetara ce a crescut semnificativ inflatia si a provocat tensiuni sociale.

Si in anii '90, regimul comunist din tara a executat un inalt oficial din domeniul agricol, dupa o foamete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.