Coreea de Nord a avertizat ca va bloca accesul sud-coreenilor la un centru industrial comun aflat pe teritoriul sau, daca Seulul isi va relua propaganda peste granite.

Potrivit Daily Telegraph, armata nord-coreeana a anuntat intr-un mesaj transmis Seulului ca va bloca personalul si vehiculele care vin din partea de vest a granitei. De asemenea, militarii regimului de la Phenian au amenintat ca vor deschide focul, daca vor fi puse in functiune difuzoarele de la granita prin care se face propaganda, relateaza NewsIn.

Avertismentul intervine in conditiile in care secretarul american de stat Hillary Clinton a ajuns la Seul, pentru o vizita care vizeaza sa dovedeasca solidaritatea SUA in confruntarea cu Phenianul.

Coreea de Sud a decis sa reia emisiile de propaganda, dupa o pauza de sase ani, in cadrul masurilor de repercusiune vizand Nordul, acuzat ca a scufundat vasul militar Cheonan. A inceput montarea de difuzoare de-a lungul frontierei si a reluat transmisiile radio. In plus, intentioneaza sa raspandeasca fluturasi peste granita.

Coreea de Nord a decis marti sa rupa relatiile cu Coreea de Sud, inclusiv comunicatiile dintre cele doua tari. [Razboi diplomatic total intre cele doua Corei]

  • Clinton reafirma sustinerea SUA fata de Coreea de Sud, in confruntarea cu regimul de la Phenian

Secretarul american de stat Hillary Clinton a reiterat miercuri, la Seul, sustinerea Statelor Unite fata de Coreea de Sud si a cerut Phenianului sa puna capat actiunilor beligerante.

Declaratiile au intervenit dupa ce s-a intalnit cu presedintele sud-coreean Lee Myung-bak, si cu ministrul de externe Yu Myung-hwan.

"Vom fi alaturi de voi in aceasta ora dificila si vom sta mereu alaturi de voi"
, a declarat Clinton la o conferinta de presa comuna cu Yu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.