Opozitia de stanga din Italia ii cere premierului Silvio Berlusconi sa ofere explicatii in Parlament in legatura cu presupusele investitii intr-un complex imobiliar din Antigua (Caraibe).

Potrivit unui reportaj difuzat de RaiTre, Berlusconi a investit 22 de milioane de euro intr-un complex turistic cu vile, plaje private, terenuri de golf si sute de case, in insula Antigua, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

"Silvio Berlusconi trebuie sa ofere explicatii in Parlament in legatura cu investitiile imobiliare din insula Antigua", efectuate prin intermediul unor companii off-shore, a declarat Antonio Di Pietro, liderul formatiunii Italia Valorilor.

  • Fosta colonie britanica, Insula Antigua este considerata un paradis fiscal de catre OCDE.

"Berlusconi trebuie sa le spuna italienilor daca este sau nu proprietarul complexului imobiliar Flat Point Development Limited din Antigua", a cerut Di Pietro.

In opinia lui Luigi Zanda, senator reprezentand Partidul Democrat, premierul este obligat sa ofere explicatii. "O persoana precum Silvio Berlusconi, care detine functia de premier, nu isi poate permite sa investeasca peste 20 de milioane de euro in terenuri si in vile din Antigua fara a oferi explicatii", precizeaza Zanda.

"In aceasta operatiune exista multe semne de intrebare in legatura cu tranzactii in care sunt implicate si firme ai caror proprietari nu sunt cunoscuti, precum si banca elvetiana Arner, in legatura cu care Banca Italiei ceruse efectuarea de verificari privind spalare de bani", subliniaza Zanda.

Emisiunea Report a postului RaiTre a avut o audienta-record de cinci milioane de telespectatori, fiind catalogata drept "antiberlusconiana" de ministrul Dezvoltarii, Paolo Romani. "Am vazut emisiunea si mi se pare detestabila. S-au facut speculatii pe fapte care nu sunt reale", a spus el.

Potrivit presei, avocatul lui Berlusconi, Niccoló Ghedini, a incercat sa opreasca difuzarea emisiunii.

Cititi si: Berlusconi, anchetat pentru evaziune fiscala

"Ziua fara Berlusconi", succes minim in 2010

Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.