Procuratura din Roma l-a citat pe premierul Italiei, Silvio Berlusconi, precum si pe fiul acestuia, Piersilvio Berlusconi, intr-o ancheta privind evaziune fiscala, in cadrul achizitiei de catre trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor si emisiunilor televizate, informeaza La Repubblica.

In cadrul anchetei initiate de procurorul Pier Filippo Laviani, sunt citati Silvio Berlusconi, Piersilvio Berlusconi si alti membri ai conducerii trustului Mediaset, transmite MEDIAFAX.

Presupusa frauda fiscala se refera la achizitia de catre grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor si a unor emisiuni televizate. Potrivit procurorilor, Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducand cotele de plata a impozitelor in Italia, folosindu-se in acest sens de societati offshore.

Procurorii sustin ca Mediaset cumpara formate de emisiuni si filme din strainatate, prin intermediul unor societati din "paradisuri fiscale", evitand astfel sistemul fiscal din Italia.

Ancheta are legatura cu un proces intentat la Milano, dar care este suspendat pana ce Curtea Constitutionala se va pronunta in legatura cu validitatea legii "imposibilitatii legitime". Initiativa legislativa ii permite lui Silvio Berlusconi sa evite sa compara in justitie o perioada de maxim 18 luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.