Daca anul trecut protestele impotriva presedintelui italian, Silvio Berlusconi, au fost un mare succes adunand peste 500.000 de persoane, anul acesta numarul manifestantilor abia daca s-a ridicat la cateva mii.

Organizatia Poporul Violet, grup civic fata eticheta politica, a fost cea care a lansat apelul pentru No Bday 2, la care au participat cateva zeci de mii de persoane. Participantii la protest au purtat banderole la adresa sefului Guvernului pe care scria "Dimettiti!", cerand astfel demisia premierului italian Silvio Berlusconi. Totodata, marionete cu imaginea sefului Guvernului puteau fi vazute in cortegiu, scrie Adevarul.ro, citand AFP.

"De un an, lucrurile nu s-au ameliorat in Italia, din contra. (...) Ma asteptam sa fie mai putina lume astazi, dar nici chiar asa", explica Paola, angajata a unei farmacii, in varsta de 27 de ani, care explica mobilizarea redusa prin faptul ca "nu mai exista efectul de noutate, dar si pentru ca televiziunile nu au vorbit despre manifestatie".

Manifestantii, care erau anuntati a veni cu peste 200 de autocare, au mai multe revendicari, enuntate si pe blogul miscarii. Acestia doresc implementarea unei legi privind conflictul de interese, pentru a pune capat controlului lui Berlusconi asupra informatiei prin imperiul sau mediatic, o noua lege electorala si alegeri anticipate.

Cu toate ca "Ziua fara Berlusconi" s-a desfasurat simultan in mai multe orase din Italia si a adunat peste 400.000 de fani pe Facebook, pentru revendicarile protestatarilor nu se intrevede o solutie in viitorul apropiat, deoarece Berlusconi a obtinut, saptamana aceasta, votul de incredere al Parlamentului, inlaturand posibilitatea unor legislative inainte de termenul normal, din 2013, mai scrie Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.