Comisia juridica pentru numiri si imunitati a respins din nou, luni, materialele prezentate de Procuratura Generala, privind cererea de ridicare a imunitatii fostului presedinte Vladimir Voronin, argumentand ca documentele nu sunt convingatoare.

Voronin, care a fost audiat luni pentru a doua oara de comisia parlamentara, isi pastreaza imunitatea si nu va putea fi audiat, perchezitionat sau arestat in legatura cu acutiile aduse de procurori, informeaza MEDIAFAX, citand Jurnal de Chisinau, in editia online.

"Este un spectacol si un scenariu politic. Organizatorii evenimentelor din aprilie sunt altii, dar incearca sa se dea vina pe mine. Procuratura Generala este ostatica actualei guvernari, care a organizat atunci acele evenimente", a declarat Voronin dupa ce a parasit sedinta comisiei. [Legatura nefireasca: Voronin, angajatul lui Ghimpu]

"Teoretic, Procuratura Generala ar putea sa revina cu materiale noi, dar practic nu mai are rost, pentru ca astazi Comisia Electorala Centrala va inregistra candidatii la alegeri", a explicat juristul Partidului Comunistilor, Sergiu Sarbu.

In urma cu cateva saptamani, Procuratura Generala a inaintat o cerere Parlamentului prin care solicita ridicarea imunitatii lui Vladimir Voronin, pe care il acuza de neglijenta in serviciu in timpul evenimentelor din aprilie 2009.

Cititi si: Vladimir Voronin nu mai poate fi presedinte

Comunistii moldoveni: Proteste in masa sau dizolvarea Parlamentului

Voronin "nu-si aminteste" ca PCRM intentiona sa dea in judecata Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.