Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) va organiza proteste ample, daca Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) nu va dizolva Parlamentul, a declarat marti presedintele PCRM, Vladimir Voronin, citat de PRO TV Chisinau.

"Vom organiza actiuni in masa de nesupunere daca Alianta nu va dizolva Parlamentul", a declarat liderul Partidului Comunistilor din R.Moldova, Vladimir Voronin, care sustine ca actuala guvernare face tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate, trnasmite MEDIAFAX.

"Prin referendum, Alianta doreste sa duca la bun sfarsit uzurparea puterii in stat si sa se limiteze doar la alegerile prezidentiale, renuntand la alegerile parlamentare", a declarat Voronin. "Daca lucrurile vor merge asa, noi vom incepe actiuni in masa de nesupunere si vom obtine dizolvarea Parlamentului", a continuat el.

Voronin sustine ca Alianta a recurs la referendum, pentru a evita organizarea alegerilor parlamentare. Anterior, reprezentantii Aliantei au anuntat ca alegerile anticipate vor fi organizate la inceputul lunii noiembrie, fara a preciza o data exacta.

Cititi si: Vladimir Voronin nu mai poate fi presedinte

Comunistii pun iar bete-n roate democratiei din R. Moldova


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.