Partidul Comunistilor va boicota referendumul din 5 septembrie, la care cetatenii se vor pronunta in legatura cu alegerea presedintelui Republicii Moldova prin vot direct.

Decizia a fost luata marti in cadrul sedintei plenare a Comitetului Central al formatiunii. Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, toti membrii Comitetului Central s-au pronuntat pentru boicotarea referendumului. "Acesta este un referendum decorativ, care are drept scop mentinerea AIE la putere", a afirmat Voronin, motivand decizia Partidului Comunistilor, relateaza Publika TV, citat de NewsIn.

Fostul presedinte sustine ca daca referendumul ca avea un rezultat pozitiv atunci se va recurge la alegerea presedintelui. "Ca urmare, dizolvarea Parlamentului nu va mai fi necesara", a adaugat Voronin.

Potrivit proiectului de hotarare adoptat de Parlamentul de la Chisinau la 7 iulie, referendumul constitutional va avea loc la 5 septembrie. In cadrul referendumului, cetatenii moldoveni urrmeaza sa raspunda la intrebarea daca doresc ca seful statului sa fie ales prin vot direct de catre popor.
Comunisti au propus anterior Aliantei pentru Integrare Europeana sa modifice in articolul 78 in Parlament, doar in cazul in care va fi anuntata data dizolvarii Parlamentului. Deputatii din coalitia de la guvernare au refuzat insa conditia comunistilor, iar presedintele interimar, Mihai Ghimpu, a precizat ca Parlamentul va fi dizolvat doar dupa aprobarea rezultatelor scrutinului din septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.