Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat ca fostul presedinte Vladimir Voronin si Partidul Comunistilor (PCRM) lucreaza pentru el, deoarece va ramane sef al statului in cazul in care referendumul constitutional nu va avea loc, relateaza portalul Moldova Azi.

"Voronin si PCRM nici nu s-au gandit ca nevotandu-l pe Lupu, Ghimpu va deveni presedinte. Lui nu ii place politica mea, dar in acest caz vreau sa va spun ca Voronin lucreaza pentru Ghimpu. Daca cheama la boicot si referendumul nu va avea loc, inseamna ca nu vor avea loc alegeri, deci, eu raman interimar pana dizolv Parlamentul", a spus presedintele in cadrul emisiunii "Politica in direct" de la postul public de televiziune Moldova 1.

"Nu voi permite instaurarea haosului in Republica Moldova", a mai spus Mihai Ghimpu, precizand ca doar alegerea presedintelui tarii va permite depasirea crizei constitutionale si sociale.

Mihai Ghimpu a adaugat ca va examina posibilitatea dizolvarii Parlamentului in functie de rezultatele refrendumului. "Intelegerea pentru dizolvarea Parlamentului o am cu toti, dar ma conformez Constitutiei. Daca nu va fi modificata art. 78 din Constitutie, nu dizolv Parlamentul", a subliniat Ghimpu.

Parlamentul Republicii Moldova a decis, cu majoritate de voturi, convocarea referendumului in data de 5 septembrie, pentru modificarea articolului din Constitutie referitor la alegerea sefului statului. In prezent, presedintele Republicii Moldova este ales de Parlament.

Partidul Comunistilor din Republica Moldova a decis, la inceputul lui iulie, sa nu participe la referendumul de modificare a Constitutiei, apreciind ca revizuirea articolului privind procedura de alegere a presedintelui a fost pregatita in graba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.