Membrii CSAT au discutat despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, concluzia fiind ca tara noastra si-a respectat toate angajamentele la acest capitol.

In cadrul sedintei au fost trecute in revista rezultatele foarte bune ale evaluarilor realizate de catre Comisia Europeana si au fost stabilite prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare. Concluzia discutiilor a fost ca Romania si-a respectat toate angajamentele la acest capitol", se arata in comunicat remis de presedintie.

O alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT a fost reprezentata de pregatirile pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen conform calendarului stabilit. In cadrul sedintei au fost trecute in revista rezultatele foarte bune ale evaluarilor realizate de catre Comisia Europeana si au fost stabilite prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare. Concluzia discutiilor a fost ca Romania si-a respectat toate angajamentele la acest capitol.

  • De asemenea, a fost discutata si aprobata Strategia Nationala de Ordine Publica care stabileste ansamblul obiectivelor majore pe termen mediu in domeniul ordinii publice.

A fost stabilita ca prioritate in domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 - 2013 intensificarea activitatii impotriva fenomenului infractional, in special asupra criminalitatii organizate si transfrontaliere si terorismului.

  • Presedintele Traian Basescu a precizat ca Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa intervina in forta in cazul violentelor provocate de clanuri sau grupari din zona crimei organizate.

Ce mai desparte Romania de Spatiul Schengen?

In acest sens, presedintele Romaniei a accentuat necesitatea unei politici de toleranta zero in cazul incalcarii legii, inclusiv in situatiile in care se aduce atingere demnitatii si integritatii fizice a personalului M.A.I..

  • Un alt subiect aflat pe ordinea de zi si dezbatut in sedinta CSAT a fost Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.

Obiectivul Strategiei este sa angajeze statele riverane intr-un proces de redimensionare a cooperarii regionale, pentru sustinerea dezvoltarii economico-sociale si atingerea obiectivelor politicilor comunitare integrate, inclusiv cele stabilite de Strategia Uniunii Europene 2020. Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, avand urmatoarele axe prioritare: conectivitatea (transporturi, energie); protectia mediului si prevenirea riscurilor; dezvoltarea socioeconomica (turism, cercetare, inovare, cultura, educatie, competitivitate), urmeaza sa fie adoptata de Comisia Europeana in luna decembrie a.c. si agreata de Consiliul European in luna iunie a anului viitor.
Citeste si:
Ministrul Agriculturii, cerut de fermieri în CSAT, de teama unei...
Ministrul Agriculturii, cerut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.