Fermierii români solicită public tuturor partidelor parlamentare un acord politic pentru modificarea de urgență a Legii nr.415 din 27 iunie 2022, privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), de teama unei posibile crize alimentare generată de invazia rusă în Ucraina. Este vorba despre introducerea ministrului Agriculturii în componența structurii, conform unui comunicat remis duminică de Asociația Forța Fermierilor (AFF). Cine face parte din Consiliu? 

De teama unei crize alimentare, fermierii l-au cerut pe ministrul Agriculturii în CSAT

„Nu putem discuta de o securitate alimentară eficientă pentru fiecare cetăţean român fără a avea producători agroalimentari stabili financiari, care să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, fără a trăi în permanenţă cu gândul că mâine vor trebuie să pună lacăt pe poarta fermei. Apărarea Ţării înseamnă şi Apărarea Fermierilor.

În aceste momente, când se joacă soarta sectorului agroalimentar românesc pentru următoarele decenii, considerăm că prezenţa ministrului Agriculturii în CSAT este necesară. Indiferent de numele acestuia şi de partidul din care face parte sau care îl susţine…Ar fi o dovadă arătată fermierilor că succesul agriculturii naţionale este o prioritate reală pentru clasa politică românească şi nu doar o lozincă electorală”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor, citat în comunicat.

Asociaţia adresează rugămintea publică Preşedintelui României, Klaus Iohannis, să sprijine acest demers. În prezent, potrivit legii, din CSAT fac parte: Preşedintele României, Primul-ministru al Guvernului României, precum şi ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Ce este AFF?

Asociația Forța Fermierilor este o organizație profesională legal constituită care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din țara noastră. AFF se luptă pentru drepturile și interesele legitime a 20.000 de membri înscriși direct sau care fac parte din organizații afiliate la Asociația Forța Fermierilor.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Structura acordă gratuit membrilor consultanţă juridică şi pentru accesarea fondurilor europene, precum şi suport mediatic şi de petiţionare pentru toate problemele sesizate de către membri. De asemenea, este partener de dialog instituțional al autorităților publice centrale și locale, pentru atingerea obiectivului fermierilor noștri.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.