"In urmatorii doi ani, toate acestea se vor incheia", gratie instalarii unor echipamente care permit detectarea explozibililor, a declarat secretarul general al acestei agentii ONU, francezul Raymond Benjamin, relateaza MEDIAFAX.
In schimb, el a apreciat ca scanerele corporale, la care Italia intentioneaza sa renunte, ar trebui sa fie dezvoltate, ele urmand sa permita, in timp, reducerea cozilor de asteptare. Exista cateva variante posibile, si anume unele tari risca sa respinga pasagerii care refuza sa treaca prin aceste scanere, iar altele vor propune, optional, perchezitii corporale.
La cea de a 37-a Adunare trienala a OACI, care se desfasoara timp de zece zile, incepand de marti, la Montreal, vor participa aproximativ 1.200 de delegati, intre care 40 de ministri. In cadrul adunarii vor fi dezbatute trei capitole mari, si anume siguranta transporturilor, sau altfel spus lupta impotriva terorismului, securitatea acestora si eforturile de reducere a impactului avioanelor asupra mediului.
Statele Unite vor fi reprezentate de secretarul pentru Transporturi, Ray LaHood. Secretarul pentru Securitate Interna, Janet Napolitano, va interveni in prima zi a lucrarilor, marti.
Incalzirea climatica
In ceea ce priveste incalzirea climatica, aviatia internationala produce doar 1,4 la suta din emisiile de gaze cu efect de sera, a subliniat Benjamin, un nivel pe care intentioneaza il reduca cu 2 la suta pe an, pana in 2020.
Aceste eforturi nu fac parte, ci sunt paralele cu angajamentele Protocolului de la Kyoto, un lucru care provoaca o anumita tensiune cu tarile in curs de dezvoltare, care fac parte din grupul celor 77, condus de China, Brazilia si India, care ar prefera cadrul de la Kyoto.
Aceste tari apreciaza ca, daca revendicarea lor, ca tarile industrializate sa suporte reducerea lor de emisii de gaze, va fi acceptata, ele ar obtine mai mult in cadrul Conventiei asupra Schimbarilor Climatice decat prin OACI.
Un avion cu 28 de persoane la bord s-a prăbușit în Rusia

La Montreal risca sa fie adusa in discutie si o alta divergenta, si anume ca Uniunea Europeana (UE), care vrea sa avanseze in lupta impotriva schimbarilor climatice, intentioneaza ca din 2012 sa aplice o directiva prin care vor fi taxate emisiile de carbon ale zborurilor care pleaca din si au ca destinatie Europa.
Dar Statele Unite se opun acestei intentii. Washingtonul ar fi de acord sa plateasca numai pentru emisiile pe care le vor produce deasupra Europei, dar nu si pentru avioanle care pornesc de pe teritoriul sau, a declarat Benjamin.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Horoscop: Top 3 Zodii cărora li se împlinesc cele mai mari dorințe de Crăciun
Sursa: kudika.ro
-
Ce fac românii cu telefoanele, laptopurile și calculatoarele vechi?...
Sursa: wall-street.ro
-
Furnizorul Diviodent îi aduce în România pe italienii de la PROMIS, cu...
Sursa: retail.ro