Fostul presedinte cubanez, Fidel Castro considera ca Guvernul ar trebui sa-si revizuiasca rolul in economia acestei tari, deoarece "modelul cubanez" nu mai functioneaza.

Declaratiile facute de fostul lider al Cubei unui jurnalist american, recunosc in mod indirect nereusitele modelului economic comunist pe care chiar Castro l-a introdus in aceasta tara acum mai bine de 50 de ani, scrie CNN.

"Modelul cubanez nu mai functioneaza nici macar pentru noi", a declarat Fidel Castro saptamana trecuta, pentru Jeffrey Goldberg, un jurnalist de la publicatia americana The Atlantic. Goldberg a publicat marti si miercuri franturi din discutia cu fostul lider comunist pe un blog.


Lucrurile spuse de Fidel Castro nu sunt tocmai noi, deoarece fratele si succesorul acestuia, presedintele Raul Castro, a facut declaratii similare in numeroase discursuri, din 2006, de la preluarea puterii, si pana in prezent.

Recent, Raul Castro a declarat ca 20% dintre locurile de munca oferite de stat sunt redundante si ca Guvernul va trebui sa-si revizuiasca rolul in economia cubaneza. Dealtfel, mici schimbari au fost deja facute, una dintre acestea fiind cresterea numarului maxim de firme agricole de pe piata.

Goldberg a spus ca declaratiile facute de Castro au fost facute la intrebarea daca "modelul cubanez" mai merita a fi exportat si in alte tari.

Cititi si: Fidel Castro il critica pe Mahmoud Ahmadinejad pentru negarea Holocaustului

Fidel Castro: Lumea, "in prag" de razboi nuclear


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.