Liderul cubanez Fidel Castro l-a criticat pe presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru negarea Holocaustului, cerand dezarmarea nucleara la nivel global si recomandand Israelului sa renunte la presupusul arsenal atomic.

Castro a declarat ca singurul mod prin care Israelul isi poate garanta securitatea este renuntarea la arsenalul nuclear, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Castro a recomandat Statelor Unite si Israelului sa nu mai recurga la sanctiuni si amenintari pentru a incerca sa opreasca programul nuclear iranian.

"Problema nu se va rezolva in acest fel, pentru ca iranienii nu vor da inapoi in fata amenintarilor", a declarat Castro intr-un interviu acordat revistei The Atlantic.

Reporterul revistei Atlantic, Jeffrey Goldberg, s-a aflat trei zile in Cuba pentru a-l intervieva pe Fidel Castro, descriindu-l drept "slabit si in varsta".

Castro l-a sfatuit pe Ahmadinejad, care a negat Holocaustul in mod repetat, sa inteleaga istoria "unica" a antisemitismului. "Nu cred ca cineva a fost calomniat mai mult decat evreii. Au fost calomniati mai mult decat musulmanii", subliniaza Castro.

"Evreii au avut o existenta mult mai grea decat a noastra. Nimic nu se compara cu Holocaustul", subliniaza Castro.

Liderul istoric cubanez a facut aceste declaratii chiar in momentul celebrarii Anului Nou evreiesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.