Premierul ungar Viktor Orban mentine pozitia guvernului sau si sustine ca nu va impune noi masuri de austeritate populatiei.

Orban este de parere ca Ungaria nu mai are nevoie de alte negocieri cu FMI. “Ungaria si FMI au avut un aranjament care expira in octombrie. Astfel ca nu vad de ce ar fi nevoie sa continuam negocieriule cu ei”, a declarat premierul ungar la Berlin, dupa o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, transmite EUobserver. [Ungaria nu vrea alte masuri de austeritate]

Viktor Orban este de parere ca tara ar trebui sa inceteze discutiile cu liderii internationali si sa negocieze doar cu UE. “Odata ce contractul expira, nu mai avem nevoie de negocieri cu FMI, ci vom negocia direct cu UE si vom decide noi in ce fel vom face pentru a reduce deficitul bugetar, la mai putin de 3 procente”, a declarat premierul Ungariei. [Situatia din Ungaria, "un pericol pentru bruma" de stabilitate economica a Romaniei]

Imprumutul a fost suspendat

Reprezentantii Fondului Monetar Intrnational (FMI) si ai Comisiei Europene (UE) au suspendat pe 17 iulie discutiile cu autoritatile ungare pentru acordul stand-by de finantare, precizand ca guvernul de la Budapesta trebuie sa ia masuri drastice de reducere a deficitului bugetar.
Astfel, misiunea FMI condusa de Christoph Rosenberg a purtat discutii cu autoritatile ungare in perioada 6-17 iulie 2010, in cadrul celei de-a sasea si celei dea saptea revizii a acordului stand-by, aprobat de boardul FMI pe 6 noiembrie 2008.

Discutiile ar fi trebuit sa aiba loc si luni, dar reprezentantii FMI au anuntat ca se intorc la Washington deoarece, desi "exista multe puncte comune" intre abordarile avute in vedere de autoritatile ungare si FMI, "multe probleme raman nerezolvate", relateaza portfolio.hu.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

FMI a precizat ca va incerca sa gaseasca o solutionare la aceste divergente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.