Laszlo Tokes, vicepresedinte al Parlamentului European, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca un guvern format din partide membre PPE ar trebui sa faca legi "care sa favorizeze saracii si suferinzii", subliniind ca acesta este un "principiu decisiv si pentru UDMR", transmite corespondentul NewsIn.

"In anul european pentru combaterea mizeriei si excluziunii sociale, un Guvern membru al PPE, al unei tari europene, trebuie sa adopte legi care sa favorizeze saracii si suferinzii. Acesta este un principiu decisiv si pentru UDMR. UDMR trebuie sa tina cu cei care s-au rasculat in urma cu 20 de ani impotriva dictaturii ceausiste”, a declarat Tokes.

Tokes a adaugat ca, in aceasta perioada grea, el, ca preot, nu poate decat sa fie alaturi de cei care au probleme sociale grave. „Ne preocupa si ingrijoreaza situatia trista a societatii romanesti, acele masuri de austeritate pe care Guvenul a fost nevoit sa le ia. Ca fost preot din Timisoara, eu tin cu acei suferinzi care, dupa 20 de ani, nu au gasit iesirea din situatia nefasta mostenita din comunism. Ne ingrijoreaza foarte mult aceste masuri ale Guvernului si la care era nevoit sa participe si UDMR. Noi trebuie sa tinem cu aceia care au baut cafea cu naut si care au primit portiile distribuite de dictatura ceausista. Oamenii saraci care traiesc intr-o mizerie si mai mare”, a spus Tokes, citat de NewsIn.

Europarlamentarul s-a declarat ingrijorat de faptul ca Guvernul nu respecta intelegerile facute cu vicepremierul Ungariei. „Ne ingrijoreaza foarte mult ca dupa abia o saptamana dupa vizita viceprim-ministrului Semjen Zsolt la Bucuresti si in Secuime, in cadrul careia s-a discutat despre mineritul cu cianuri si discutiile despre regionalizare in vederea formarii regiunii secuiesti, deja se fac afirmatii ca se va reincepe aprobarea proiectului Rosia Montana si ca Guvernul roman este impotriva regiunii secuiesti. Este indeajuns politica de vitrina si de protocol”, a declarat Tokes.

Vineri, la Casa Bernády din Targu Mures, s-a reunit Forumul de Coordonare Maghiar din Transilvania (EMEF), reuniune la care au participat presedintele UDMR, Markó Béla, presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania (CNMT), Tõkés László, precum si ministrii Kelemen Hunor si Borbely Laszlo.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.