Eurodeputatul Laszlo Tokes a fost ales ieri vicepresedinte al Parlamentului European, primind 334 de voturi "pentru", din cele 621 exprimate.

Tokes a fost propus de grupul PPE sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European, in locul lui Pál Schmitt, care a devenit recent presedinte al Parlamentului de la Budapesta.

Tokes a fost sustinut pentru acest post inclusiv de delegatia romana din PPE, respectiv de UDMR, dar si de PDL. Tokes ar urma sa preia aceasta functie saptamana viitoare, cand are loc sesiunea plenara a legislativului european de la Strasbourg.

Presedintele grupului PPE, Joseph Daul, l-a felicitat pe Tokes imediat dupa rezultatul votului.

"Cu totii am remarcat activitatea dumneavoastra de pana acum si suntem onorati sa va propunem pentru acest post. In calitate de vicepresedinte al PE suntem siguri nu numai ca veti lucra din greu pentru a reprezenta interesele cetatenilor europeni, dar si ca veti contribui semnificativ la construirea de noi punti cu Europa de Est", a spus Daul.

Cititi si: Europarlamentarii PNL voteaza impotriva desemnarii lui Tokes

Eurodeputatii PSD fac lobby impotriva lui Laszlo Tokes


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.