Luna iunie a devenit cea mai sangeroasa pentru operatiunile NATO din Afganistan, de la izbucnirea razboiului din aceasta tara.

Potrivit anunturilor Aliantei si comandamentelor nationale, 76 de soldati internationali, dintre care 46 de americani, si-au pierdut viata in aceasta luna in Afganistan, relateaza NewsIn.

Anterior, cea mai sangeroasa luna pentru forta multinationala a fost iulie 2009, cand au murit 75 de militari.


Intensificarea violentelor afecteaza si afganii. Un oficial din politia locala a declarat ca un vehicul apartinand unui candidat al alegerilor parlamentare a trecut miercuri dimineata peste o mina. In urma acestui incident, fratele politicianului si-a pierdut viata, iar candidatul a fost ranit.

Tot miercuri, sapte angajati ai unei firme private de securitate au murit in urma unui atac cu bomba, revendicat de talibani.

Oficialii afgani au avertizat ca demiterea generalului Stanley McChrystal va submina progresele inregistrate in razboi si ar putea pune in pericol operatiunea cruciala de securitate care se desfasoara in fiefurile talibane din sudul tarii.

David Petraues, noul comandant al fortelor NATO din Afganistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.