Sergentul major Dan Ciobotaru si caporalul Paul Caracuda executau o misiune de lupta pe autostrada A 1 Kandahar-Kabul, cand autovehiculul de tip HUMVEE in care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat actionat de la distanta, informeaza MApN.
Incidentul s-a petrecut la aproximativ 30 de kilometri de Qalat, la ora 14.30 (ora Romaniei), potrivit MApN.

In urma deflagratiei, cei doi militari si-au pierdut viata. Sergentul major Dan Ciobotaru, promotie 2007, avea 28 de ani si era necasatorit. Caporalul Paul Caracuda, in varsta de 36 de ani, angajat in Ministerul Apararii Nationale din anul 1996, era casatorit si avea doi copii. Ministrul apararii nationale a acordat gradul de sublocotenent post-mortem celor doi militari care si-au sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan.

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, isi exprima profundul regret pentru pierderea vietii celor doi camarazi si sunt alaturi de familiile greu incercate, se mai arata in comunicatul MApN.

  • Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat decretele privind conferirea, post-mortem, a Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, pentru militari, lui Dan Ciubotaru si Paul Caracuda, cazuti la datorie in timpul unei misiuni de patrulare in Afganistan.
Decoratiile au fost conferite "in semn de recunostinta si apreciere pentru devotamentul exceptional dovedit in timpul executarii unei misiuni de patrulare in teatrul de operatii din Afganistan, in timpul careia si-au pierdut viata", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.