Biroul premierului israelian a trimis un comunicat in engleza presei straine si diplomatilor, in care informa despre ridicarea partiala a blocadei din Gaza, dar comunicatul in ebraica, trimis presei nationale, nu mentioneaza acest lucru, relateaza Haaretz.

Biroul a emis un comunicat in limba engleza, trimis presei straine si diplomatilor straini, comunicat cu mult diferit de anuntul in ebraica. Potrivit textului in limba engleza, in urma unei reuniuni a ministrilor s-a luat o decizie pentru ridicarea partiala a blocadei, dar in textul in ebraica nu se mentioneaza nicio astfel de decizie, relateaza NewsIn.

Nu este clar daca aceasta discrepanta a fost tentativa de a se cumpara timp, in conditiile presiunilor internationale sau daca a fost o omisiune din partea biroului premierului.

Ministrii au discutat indelung miercuri si joi dimineata despre ridicarea partiala a blocadei. Scopul discutiilor a fost aprobarea unui plan al premierului Benjamin Netanyahu si al trimisului Cvartetului, Tony Blair. Discutiile au durat sase ore, dar nu s-a luat nicio decizie.

In incheierea discutiilor, ministrii nu au votat asupra niciunui proiect. De fapt, politica ce trebuie urmata de guvern este cea decisa de cabinetul de securitate in perioada lui Ehud Olmert, potrivit careia blocada ramane neschimbata.

Turcia va suspenda relatiile diplomatice cu Israelul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.