Compania British Petroleum a fost de acord sa infiinteze un fond de 20 de miliarde de dolari pentru a asigura victimele mareei negre din Golful Mexic ca vor primi despagubiri, au declarat directorii BP, dupa o intalnire cu presedintele american Barack Obama.

Aceasta este prima data de la explozia platformei Deepwater Horizon, care a provocat dezastrul ecologic din Golful Mexic, cand liderul de la Casa Alba s-a intalnit personal cu directorii BP. El a declarat dupa aceea ca firmele care au suferit pierderi economice din cauza petei de petrol vor putea cere despagubiri, transmite NewsIn, citand Euronews.

"Cei 20 de miliarde de dolari vor oferi asigurari substantiale ca revendicarile populatiei si afacerilor vor fi onorate. Este important sa subliniem si ca aceasta nu este o limita. Oamenii din Golful Mexic au angajamentul meu ca BP isi va indeplini obligatii fata de ei. Acest fond nu va inlocui dreptul persoanelor sau statului sa ceara despagubiri in instanta", a dat el asigurari.

Fondul va fi administrat independent. [SUA: BP trebuie sa deschida un cont independent pentru despagubiri]

In plus, BP a fost de acord sa nu plateasca dividende actionarilor sai anul acesta.

Compania a fost acuzata de incalcarea procedurilor inainte de explozia platformei, soldata cu moartea a 11 persoane si care a dus la cel mai grav dezastru ecologic din istoria Statelor Unite. "As vrea sa profit de aceasta ocazie pentru a cere scuze poporul american, in numele tuturor angajatilor BP", a spus presedintele companiei, Carl-Henric Svanberg.

Presedintele Obama intentioneaza si sa implementeze o noua lege privind energia
, care va inaspri reglementarile in industria petroliera si va scapa Statele Unite de dependenta de combustibili fosili. [Obama: Pata de petrol va "modela felul in care gandim despre mediu"]

BP capteaza in prezent o parte din petrolul care se scurge in prezent in Golful Mexic, dar oamenii apreciaza ca volumul scurs ar putea atinge 60.000 de barili, cu mult peste nivelul estimat initial.

Citeste si:
Soția lui Nosfe, primele declarații după ce i-a fost închis contul...
Soția lui Nosfe, primele...

Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proportii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.