Petrolul scurs in Golful Mexic s-a raspandit pe o raza de 200 de mile (320 de kilometri), formand mii de pete mici, a declarat duminica un oficial din Paza de Coasta, citat de Fox News.

"Acest petrol scurs s-a raspandit pe o raza de 200 de mile (320 de kilometri - n.red.) in jurul putului de unde se scurge in prezent si nu este o pata monolit", a explicat amiralul Thad Allen, insarcinat cu operatiunile guvernului privind poluarea.

"Sunt practic sute sau mii de pete mai mici", a precizat el pentru ABC, afirmand ca aceste pete mai mici care plutesc in Golf complica eforturile de a impiedica poluarea sa ajunga pe coasta, relateaza NewsIn.

"Este un razboi insiduos, pentru ca ataca patru state pe rand si vine din directii diferite, in functie de vreme", a explicat Allen.

Directorul British Petroleum a declarat sambata ca dispozitivul coborat joi seara peste capul de put din Golful Mexic capteaza in prezent circa 10.000 de barili de petrol pe zi, adica mai mult de jumatate din cantitatea estimata ca s-ar scurge. Potrivit estimarilor, in Golful Mexic se scurg zilnic intre 12.000 si 19.000 de barili de titei.

Oficialul american a refuzat sa comenteze aceasta informatie, dar a subliniat ca in Golful Mexic va mai pluti petrol multe luni de acum incolo.

Vineri Barack Obama a criticat British Petroleum pentru o campanie in valoare de 50 de milioane de dolari pentru a-si imbunatati imaginea, in conditiile in care scurgerea de titei continua, si a subliniat ca societatea are obligatii morale si legale fata de coasta Golfului Mexic.

"Au o obligatie morala si legala aici, in Golf, pentru pagubele pe care le-au produs", a declarat Obama, subliniind ca BP tocmai a platit actionarilor dividende in valoare de 10,5 miliarde de dolari, relateaza Voice of America.

69 de milioane de dolari despagubire pentru pata de petrol din Golful Mexic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.