Compania petroliera britanica British Petroleum a cheltuit deja circa 1.250 de miliarde de dolari in urma scurgerii de titei in Golful Mexic, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul societatii.

Aceasta suma include costul reactionarii la deversare, sapatul unor sonde de salvare, sumele platite statelor federale din zona Golfului Mexic, desagubirile oferite si costurile federale, transmite NewsIn.

Pe langa cele 1.250 de miliarde de dolari, BP va finanta cu 360 de milioane de dolari construirea unor insule artificiale in Louisiana, pentru a limita efectele petrolului.

"Este inca prea devreme pentru a cuantifica alte costuri potentiale si datorii asociate cu incidentul", a anuntat compania pe site.

BP a precizat ca dispozitivul plasat joi seara peste capul de put a colectat in perioada 3-5 iunie 16.600 de barili de petrol.

"Optimizarea (n.r. dispozitivului) continua si speram intr-o imbunatatire a colectarii in urmatoarele zile, dar va mai fi nevoie de cateva zile inainte de a putea evalua cu succes tentativa de limitare" a scurgerii, potrivit comunicatului companiei.

Scurgerea de petrol a inceput in urma cu mai mult de sase saptamani, in urma exploziei platformei Deepwater Horizon, soldata cu moartea a 11 muncitori. Potrivit estimarilor, intre 12.000 si 19.000 de bariti de titei se scurg zilnic in Golful Mexic, amenintand flora si fauna.

Cititi si: Pata de petrol "a reunit" Celula de Criza la Washington

SUA "urmareste" penal British Petroleum

Dezastrul ecologic din Golful Mexic ia proportii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.