Presedintele american Barack Obama a convocat de vineri o celula de criza la Casa Alba in incercarea de a gasi solutii care sa duca la stoparea scurgerii de petrol din Golful Mexic.

Barack Obama a s-a intalnit luni, in sala ultrasecurizata a resedintei prezidentiale destinate situatiilor de urgenta, cu ministrii apararii, securitatii interne, energiei si internelor, in prezenta sefului statului major interarme, scrie Adevarul.ro, citand AFP si Reuters.

In urma naufragiului unei platforme de exploatare petroliera a British Petroleum (BP) la finalul lunii aprilie, zilnic, din putul avariat, ajung in marea Golfului Mexic circa 800.000 de litri. Astfel, pentru rezolvarea problemei care din cauza gravitatii a ajuns sa fie supranumita "Katrina lui Obama", presedintele american i-a cerut ministrului energiei, Steven Chu, laureat al premiului Nobel pentru Fizica, sa gaseasca impreuna cu responsabilii BP posibile solutii.

"In timp ce noi continuam sa evaluam diferitele optiuni pentru a pune capat scurgerii de petrol, presedintele a transmis doua mesaje echipei sale: in primul rand, cel privind importanta consultarii expertilor independenti, oameni de stiinta sau tehnicieni, si in al doilea rand, acela ca toate punctele de vedere trebuie exprimate pentru identificarea unor solutii", a precizat presedintia intr-un comunicat.

Cititi si: Pata de petrol a atins tarmul in statul Louisiana

Obama: Pata de petrol este un dezastru ecologic fara precedent

[VIDEO] Un "aspirator" gigant va absorbi petrolul din Golful Mexic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.