Pentagonul a anuntat vineri o initiativa vizand eliminarea cheltuielilor care nu sunt necesare, pentru a economisi 100 de miliarde de dolari in urmatorii cinci ani.

Departamentul american al Apararii a precizat ca reducerea costurilor nu va afecta nivelul efectivelor armate angajate in razboaiele din Afganistan si Irak si nici proiectele avioanelor de lupta F-35, cel mai costisitor program de armament din bugetul Pentagonului, relateaza NewsIn.

"Majoritatea economiilor vor fi obtinute eliminand cheltuielile care nu sunt necesare si sporind eficienta, aceste miliarde vor fi realocate pentru costurile de functionare si pentru modernizarea fortelor", a declarat William Lynn, adjunctul secretarului apararii.

Pentru anul fiscal 2012 sunt prevazute economii de sapte miliarde de dolari, pentru 2013 de 11 miliarde de dolari, 18,9 miliarde de dolari pentru 2014, 28 de miliarde de dolari in 2015 si 47 de miliarde de dolari in 2016, a precizat Pentagonul.

Presedintele Barack Obama a prezentat in februarie proiectul de buget pentru aparare pentru anul 2011, care include 549 de miliarde de dolari drept buget principal si alte 159 de miliarde de dolari, destinate in principal pentru finantarea operatiunilor din Irak si Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.